fredag 15 mars 2013

Dessa val....


Känner att jag måste uppdatera er lite på vad som hänt senast. Men egentligen, egentligen har det inte hänt så mycket. Vi har bestämt oss för kakel och klinker i hall, WC och Tvättstugan, eller rättare sagt vi väljer mellan två alternativ. Ingen av den har någon fördel utöver den andre, varken kostnadsmässiga eller i kvalitet. Det handlar bara om känslan och känslan för färgen. Den ena är lite mörkare än den andre som då är något ljusare. Väggarna har vi spikat plattor till vad gäller färg och form och mönster på plattsättning, men vi har inte bestämt oss för om vi ska ha blanka eller matta. Matta är inne, det är hett. Blanka är klassiska och kan se maffigt ut, men också väldigt billigt ut….

I köket är vi fortfarande osäkra. Men vi har bytt bänkskivan till Valnöt istället. Och vi har svängt om, tillbaka till min ursprungsidé. Skippa mosaiken och alla dess fogar som måste skuras och istället välja något större plattor eller till och med stora plattor.

Badrummet har vi bestämt oss för både klinker och kakel, däremot har vi inte koll på hur vi vill göra med stripes, mosaik eller detaljer. Det får vi ta på tisdag när vi ska ha byggplatsmöte. Tapeterna är också knepiga.

Egentligen fattar jag inte hur det kan vara så knepigt! Ja, hur kan det vara så knepigt med alla val när vi redan gjort tusen val, men större betydelsefulla val. Tex val av kommun, val av tomt, val av prisnivå på hus, val av hur huset ska placeras, val av hur huset ska se ut, valt vår egen planlösning, val av varje lite enskild sak, fönster ska det vara 10 eller 11 dm breda och så vidare. Men nu när det kommer till inredningsdetaljer, vilka vi kan och troligen kommer att ändra flera gånger så blir det så himla svårt.

Någon gång måste jag berätta om fönsterhistorien också…

Tillbaka till tapeterna… vi har en del kvar. Vi har gjort våra val till hall, kök och v-rum, ett barnrum. Men sedan tog det stopp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar