lördag 28 september 2013

Inte nöjda med häcken

Vi beställde häcken på nätet, självklart efter personliga telefonsamtal och noggrann research.

Tyvärr var vi inte nöjda med de häckplantor vi fick levererade. Det var i rätt längd men för "smala". Det var lite svårt att få tag i leverantören efter köpet, som oftast, men när vi väl fick kontakt så löste det sig så att vi är nöjda nu. En bra kompensation och några ytterligare plantor.

När vi såg hur smala de var blev vi rädda att 40 cm emellan varje planta skulle bli för glest så vi planterade om dem med 35 cm. Resultat är att det kommer gå åt fler plantor för att täcka den sträcka vi har tänkt oss. Efteråt insåg vi att vi vill ha 40 cm plantavstånd,  så som det ska vara för just Thuja Brabant, för att ge dem bra utrymme att frodas under den långa tillväxtperioden. Resterande plantor som vi satte senare under veckan planterade vi med 40 cm avstånd och nu har vi fått bekräftat att de kommer växa till sig på bredden till våren och vi får väl bjuda dem på bra gödning till våren.

Vi som vet om det ser ju att det skiljer sig och ni som läser kommer ju kolla in detta om ni har vägarna förbi. Men enligt proffsen så kommer det inte synas framöver. Vi har fortfarande en sträcka kvar att plantera, men först måste vi gräva lite till. Jag hoppas det är mer lättgrävt där, på vanliga utfyllnadsmassor, än i marken som är befintlig skogsmark, för den marken är mycket knepig att gräva i. Så jag vet redan nu var min tidiga fredagskväll kommer att ägnas åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar