måndag 14 juli 2014

Årets gräs har tagit sig väl.

Redan i påskas var jag ute och la på ny jord och gräsfrön. Markduken och värmen gjorde susen. Idag syns knappt skillnad på det gamla gräsmattan och årets sådda. Den har vuxit mycket bra måste jag säga. 

TIPS! Planera grässådd till period med inte full sommarhetta.Planera gärna så att det regnar dagarna efter sådd, så att fröna får gro ordentligt innan de blåser bort eller fåglarna tar fröna. Lägg ett tunt lager jord över så ligger fröna kvar ännu bättre.För bästa resultat lägg en vit fiberduk över. Den håller fröna på plats, skyddar från djur och vind och skapar som en lätt växthus. Fiberduken släpper igenom vatten och ljus, men hindrar vinden från att ta fröna, hindrar djuren att äta fröna och hindrar de små fötterna att göra små gropar i den nya fina gräsmattan. Ta av så fort gräset grott och är ett par centimeter.

När vi såg att det gick så bra kring fruktträden så gjorde vi ett till ryck och rensade en av de fula slänterna från ogräs, fyllde ut och la på frön även där. Nu är det en gräsmatta. Det är inte lika tät, men å andra sidan har den inte fått så mycket vatten som den förtjänar.


Före.... nysått

Någon vecka senare



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar