lördag 11 april 2015

Det börjar knoppa sig.

Det är så mysigt med våren.  Även om det har varit en ganska kall vår. Mitten av april är det ju redan. Just idag vaknade vi till mulet eller mycket hög dis. Framåt eftermiddagen sprack det upp och det blev fantastiskt varmt.
 
Potatisarna har åkt ner i mjölkkartonger för att förgros. Lite mer planteringar är gjorda kruka. Tanken är det som är i krukorna ska sitta i marken på framsidan sedan när det är klart. Men vi får vänta ett tag till...
 
Bilderna visar hur långt knoppningen har kommit hos oss, denna 11 april 2015 i zon 4 i norra Stockholm.
Den lilla rabarben, som inte är flyttad på. Sitter rakt ner i sandig jord, fullt med stenar.
Den 100-åriga knölen jag fick från en gammal sommarstugetomt för 2 år sedan har tagit sig väl. Bara för ett par dagar sedan kunde man endast se några röda knoppar precis ovanför jorden. Nu syns redan små blad. Den verkar trivas.
Vet faktiskt inte vad detta. Men sådana här grästuvor fanns över hela marken innan vi börja bygga. Lite kul att det finns gamla saker som ser till att överleva. Lite tråkigt dock att just denna valt att sätta sig i trädgårdslandet.
Den ärvda vinbärsbusken, jag tror att det är Svarta vinbär, det lunkar i alla fall så. Förra åren kom många grenar och många blad, men inga bär. Ska läsa på ordentligt och kanske gödsla eller blanda i sand eller vad som nu behövs så vi får bär i år.
Denna plutte-lilla krusbärsbuske bar så mycket frukt i fjol att den låg ner. Den ser ut att trivas fortfarandet
 
De provisoriskt planterade plantorna i hösten kap. Krukor för 75 % av ordinarie priset. Dessa ska så småning om fram till entrésidan. När det är iordningställd.
En Till, en annan sorts färg...
Plommonträdet har många knoppar i år. Hoppas på att det kommer en och annan gren i år. Jag satte träden medvetet med grenarna i norrläge för jag var så säker på att det skulle växa grenar eller vrida sig grenar till söder, men det har tyvärr inte blivit så.
Körsbär i knopp
Favoritträdet i knopp och här kommer fler nya grenar, det känns skönt.
Den ärvda och nyplanterade syrenbusken. Så fort den blommat ska jag skära ner en eller kanske till och med två stammar så den får lite bättre form. Även denna från en mycket gammal sommarstugetomt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar