måndag 13 maj 2013

Dagis stängt=Ledig dag= extravisit i huset

I fredags höll dagis stängt. Får man kalla det dagis? Här hemma säger vi dagis för det är lättare att säga för barnen, men egentligen heter det ju Förskola. Hur som helst lyckas de stänga en dag  en vecka som redan innehöll en halvdag och en röd dag. Bra jobbat kommunen!

Men just denna fredag var rätt lämplig ledig dag. Den ena var sjuk, men på bättringsvägen och samtidigt ringde plattsättaren med extrem kort varsel.

Trots att vi tagit med oss provplattor vid två tillfällen för att kunna välja fog tillsammans med dem så sa de att de skulle ringa när det var dags för att välja fogfärg. Jag har vid flera tillfällen frågat vår byggprojektledare om när mötet ska äga rum. Och så ringer de en fredag, en klämdag, mitt i en långhelg och vill ha besked på 2,5 timmar. Det vara bara att planera om dagen, packa in ungarna i bilen och ila bort till huset.

Väl där känns det som rätt självklara val.

När vi ändå var där så såg vi att mycket hade hänt!

Golvet är skitsnygg och kommer bli så himla fint.
DSC_0068.jpg

Vitlaserad mattlackad ek. Vid ett annat tillfälle i huset provade snickaren golvet hårdhet. Han släppte en hammare på 30 cm höjd och det blev en fördjupning i parketten, men inget hål där fibrerna gick sönder. Vilket det skulle blivit i vårt nuvarande golv.

Trappan är nu på plats. Snyggt vislaserad


Tapeter och tak är tapetserade och målade och vissa dörrar är på plats.


Här pågår fogning...Ljusgrå till vita blanka plattor.

Delar av allrummet

Två stolta barn, nu förstod de hur det kommer att se ut i framtiden.

Köket börjar ta form

Stolt tjej, husets bästa tapet!

En av några få monterade dörrar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar