söndag 25 augusti 2013

Skit vad är det som kommer nu?

Klockan är 19,30 och jag står i badrummet och borstar barnens tänder och tittar lite lätt ut genom badrumsfönstret. Oj, vad är det som kommer där? En stor lastbil! En megastor lastbil och lång lastbil. 

Vi väntar ju en transport, men det imorgon bitti. En stort transport med ett garage, troligen en såndär 24-meters lastbil med släp. Det är just precis vad som just parkerar utanför vårt hus. 

Men nu är det söndag kväll och vi ska bygga garage imorgon kl 07,00. Vad gör vi nu? Vi avbryter nattnings-proceduren för att bege oss ut och läser på bilen- Bäckströms Vetlanda. Det måste ju vara garaget. Fabriken ligger ju i just Vetlanda. Men vi lugnas ganska snart när vi får veta att han tänker lasta garaget imorgon bitti. Men ville bara vara på plats i tid eftersom det är så mycket köer här i Stockholm. Lika snabbt som vi blir lugnade blir vi oroliga igen. Han ska köra in på grannens skaftväg och parkera där i natt. På vägen  passerar lastbilen 3 st tomrör, 2 st fiberkablar och vår "öppna elkabel", som ännu inte är nergrävd och som ligger farligt nära vägen och dessutom fullt med vassa stenar kring. Hur gör vi nu?
Bilen kör sakta över vår elkabel, hoppas den håller, hoppas den håller. Vad har vi i frysen, är tankar som flyger igenom mitt huvud. (vad har vi frysen som förgås om elen går nu! var min tanke )

Hur som helst slutade det hela bra, grannen kör över vårt gräsmassa för att komma in till sitt hus och chauffören drog för sitt draperi, gjorde sig en kopp kaffe och kröp till kojs. Barnen somnade till slut, efter att fått prata av sig lite om lastbilen och vad den innehöll. - Mamma är det där delarna som ska byggas ihop till garage, sa vår lilla tjej. 


Parkerad och klar och duschad och klar för sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar