lördag 2 november 2013

Första testet-strömlöst

Igår gick elen här hemma. Vi var inte hemma med vårt smarta larm lät meddela sig. Men nej, det är ingen fara med larmet. Det har både batteri och el och dessutom backar de upp med patrullerande bil i sådana här tillfällen. Det känns tryggt.

Elen hade kommit tillbaka när vi kom hem. I den vanliga fredagsbestyren med matkassar och packa ihop veckans alla barnkläder, precis när vi börjat prata om middag så gick elen igen. Suck!

Snabbt tänkte jag bara, vi måste få ordning på detta nu, medans det fortfarande är lite ljust ute. Så det var bara att tänka till och leta upp stearinljusen, försöka få tag i ved som inte var dyngsur. Så mannen här hemma tvingades ut i regnet och hugga lite ny ved som faktiskt var hyfsat torr under sin presenning. Ut med den blöta veden och in med den torrare. Efter ett par försök vi till slut fart på värmen och ljuskällan.

Jag mindes tider från när jag var barn och elen var borta i långa perioder. Det var ju knepigt att laga mat minns jag. Det var lika  bra att redan nu ta sig iväg till grannkommunen, förhoppningsvis har de inte samma elleverantör som vi, för att köpa lite snabbmat så barnen får i sig middag.

Sagt och gjort, två av oss stannade hemma och två gav sig iväg efter mat. Vi dukade upp och de levande ljusen gjorde det hela mycket mysigt. När vi precis fått maten på tallriken så kom elen tillbaka.
Men nu har vi i alla fall allt i ordning efter flytten med ljus och ficklampor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar