måndag 13 januari 2014

Vi har bus i huset



Buset i huset har kommit.


Vi trivs verkligen i huset och nu när vi haft tid att pimpa så blir det bara trevligare och trevligare. Mattor och gardiner har inhandlats och fått sin plast. Till min glädje ligger barnen på mattan och kollar TV. Det ser så mysigt ut! Men det är mycket bus också och huset rymmer buset. Det blir aldrig trångt, vilket vi var rädda för. Vi är nöjda med mått, avstånd och placeringar på det mesta.


Vi har fått ordning här hemma och trädgårdsplaneringen har börjat ta fart. Hur ska vi göra? Hur planerar vi slänterna? Vad ska vi plantera? Hur gör vi nu om vi i framtiden vill ha en pool, ett växthus eller andra byggnader på tomten? Kanske smart att ta hänsyn redan nu.


Under tiden planering pågår så väljer jag frön för sommaren skörd. I år blir det troligen ekologiska.



Dragon


Örter går alltid hem. Gott i maten, lättskött och enkelt att driva upp själv. Har man dem i ett växthus, det räcker med ett sådant i plast, så håller sig plantorna in i oktober.






Sedan är ju alltid Klöver snyggt och lätt underhållet, bara det inte äter upp gräsmattan.


Vi tror vi ska bolla några Trädgårdsideer med ett proffs, frågan är bara vem? och vad det kan kosta. Vi tänker oss inte få ordning på allt på en gång. Det kommer troligen ta ett par år och så måste en del saker få växa fram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar