söndag 18 maj 2014

Helgens planteringar

Thujorna är katastrof. För en månad sedan blev vi lovade nya, med hänvisning till växtgarantin. Men än så länge har vi inte fått några! Jag vill allra helst köpa nya hos en bättre leverantör.

Så länge har vi fått ordning på landet. Grävt ur, rensat tonvis med sten och silat sand. För sand är just vad vår tomt består av under detta tunna lerlager. Sedan har vi fyllt på med massor med finfin jord från Hasselfors.

Sedan har jag krattat, krattat och krattat. Nu är i alla fall hälften klart och idag har jag och Trollet ( som äntligen blivit frisk) planterat i massor. Ärtor, morötter, rädisa, rödbeta, squash och massor mer. I veckan ska vi upp med ett litet stängsel för att hålla vår kära Hare på avstånd .

Äppelträdet blommar för fullt och de andra blommar sådär!
Rabarber plockat från en knöl som troligen är hundra år gammal. Sommarhuset som stod där rabarbern växte var bygg på 1900-talets början

Del av landet. Längst bak syns Vinbär som vi fått av svägerskan och hennes kille. stor och fin buske. Ska bli spännande att se vilken sort det är. Jag tror det är röda.

Nyklippt gräsmatta!

Vinbär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar