onsdag 3 december 2014

Äntligen lokala marknaden i Taku Pa

Eftersom vi inte var så mobila första dagarna missade vi den lokala marknaden i Taku Pa. Men nu var det åter onsdag. Hittills hade vi gjort många utflykter så förmiddagen var lugn med poolhäng och lunch på altanen. Det drog ihop sig till regn framåt 3-tiden. Vi trotsade. Packade ryggsäcken  och gav oss iväg. Mycket riktigt, efter halva vägen kom regnet. Men den här gången var vi förberedda med regnjackor.



Bild Ed

När vi var framme hade regnet dragit förbi och var torrare än när vi var i Bang Niang. Vi hittade den lokala "chineese market". Där shoppade vi hårspänning och snoddar för inga pengar alls. En hårklämma, snygg, 20 bath. Fixed price.Familjens manliga yngre medlem fick en elektrisk kran med styrspak via sladd för hela 299 baht, ca 85 kronor.

Sedan bar det av mot marknaden. Den var liten. och regnet gjorde den mindre. Många tomma ståndplatser. Den var kul att se, men fanns inte så mycket att shoppa Vi fick med oss frukt, en klase bananer, de lite större för 35 baht. Tidigare har vi köpt dem för 40-50 baht. Vi avslutade med en snabbvisit på BigC för lite frukostmat.


Den här har fungerat som bord, framför allt när det ska pysslas. Det blir ibland för varmt men också väldigt regnigt och då måste det pysslas, målas, klistras klistermärken och göra läxor. Denna kartong har verkligen fungerat för sitt syfte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar