fredag 5 december 2014

Kho Kho Khao

Vår moppe är ju en sådan vanlig turistmoppe. Och det märker vi. Idag när vi skulle till Koh Kho Khao fick vi många kommentarer och några frågade var i Thailand vi bodde och hur många år vi bott här. Allt för att vi har en genuin Thailandsmoppe, ett hemmabygge.

När vi var på Koh Kho Khao passade vi på att kolla in villorna i Paradise villa -området och hälsade på på resorten som ligger granne. Perfekt läge på stranden, liten pool och mysig lummig strand. Men vi är glada att vi bor där vi bor. Detta skulle bli för ödsligt. 

Vår mål var stranden Ha Pla beach. En suuuuuuperlåååååååång strand men genuin strandrestaurang med stor mysfaktor. Hängmattor i var och vartannat träd, servering direkt på stranden och sackosäckar som solstolar.  

Vi avnjöt både lunch och mellis-drink där och många bad i det oerhört varma vattnet, Det var inte svalkande, men det var den fina duschen de hade byggt på stranden.

Som vanligt drog det ihop sig till regn och vi packade ihop. Framme i hamnen stod färjan inne så vi körde på och väntade Jag frågade när den skulle, killen pekade på långa visaren och sa att ska till 6;an , dvs 16,30 skulle den gå. Perfekt då hinner vi köpa utlovad glass till barnen. men ingen affär eller bar hade glass! Det fick bli en flaska vatten och medhavda ritz-kex. Klockan närmade sig 16, 45 och färjan hade ännu inte gått. Johan frågor den thailändska pappan som var så intresserad av E blå ögon och ljusa hy. Båten skulle gå kl 17.00 ok. Vi väntar ett tag till. Regnet öste ner och vi gick in under tak. Klockan slog både 17.00, 17, 10, 17,15 och nu började vi tappa modet. Inte bara vi även de andra resenärerna började se trötta ut. 17,30 bar det iväg över sundet. Vi stannade för glass -shopping utan att lyckas, nästan alla affärer håller stängt idag. De firar thailändska kungen idag. Många,, om inte alla, thailändare bär gula tröjor och gärna helt gul ekipering för att hedra just kungen idag. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar