tisdag 2 december 2014

Koh Tachai

Vi alla vaknade tidigt. Vi var väl förberedda för dagens evenemang.

ca 8,15 skulle vi bli upphämtade. 7,50 ropade en man efter Sabai Villa 1 A-Livingroom. Johan sprang ut.... Oj taxin var redan här. Ok. ingen frukost för mig. Ner med extra badkläder, snorkelutrustning, solkräm. Fylla vattenflaskor.på ca 7 minuter var allt packat, barnen färdigätna, insmorda och på väg mot taxin. Eller snarare en minibuss. 


Resan från oss till Nam Khem- salt hamn, är kort. Där bockades vi av, bjöds på frukost, vatten, våtservetter och till och med åksjukepiller, för den som ville. I resan ingick handdukar, snorkelutrustning, fri dryck mm vilken vi inte hade en aning om. Barnen åt och var nöjda. 


Skorna fick vi lämna i stor korg innan vi gick ombord.


Speedbåtarna körde snabb. Men vi hade satt oss längst bak för barnens skulle. Alla mådde bra utom Ed som verkade vara lite sjösjuk. Det var inte det lättaste att få honom att titta ut över kanten mot horisonten eller andra båtar. Till slut förstod han att det var bra. 


Ed var less på båten och ville bara av när vi närmade oss land. Johan missade snorklingen när han följde med Ed av båten

Ed på stranden på Tachai



 E och jag fortsatte ut på havet igen, Helt fantastiskt vatten! Fri sikt 20- 30 meter och färgglada fiskar. Dagen innan hade jag visat E hur man snorklar och det var med viss skeptism som jag försökte få ner henne i vattnet. Först sedvanlig "spela panik" och sedan blev hon som trollbunden! För säkerhetskull hade vi flytvästen på. Hon älskade att snorkla. Vi fick se två rev. Det sista bjöd på stora fiskar. Så stora att E ville gå upp på båten för säkerhets skull. Jag uppskattar fiskarna till ca 40 cm.





En sådan här båt körde oss hit. Restid ca 1 timme. Vattnet var lugnt
och vädret kunde varit bättre.


Badglad E


Lägg till bildtext






Mätta och belåtna och badglada. Man tar den mössa som är torr för tillfället!


Eftermiddagen bjöd på en djungeltur där vi kunde se krabbor


Väl gömda från dagsljuset 


Här är vi alla samlade. 

Vi bokade denna tur med Seastar via lokala resutaurangen i Bang Lut- Livingroom. Bra pris och verkligen allt ingick! Vi betalade 2500 baht per vuxen oc
h 1800 för barn över 4 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar