fredag 11 januari 2013

Förbannad var ordet


Nu är jag rykande kokhet och riktigt förbannat.  Så sent som i tisdags träffade vi vår markentreprenör och vi kommer inte riktigt överens. Till en början är det priserna som han anger som vi inte förstår realiteten i. För det andra kan han aldrig ge oss ett bra svar och för det tredje börjar vi nu tappa tålamodet.

 Redan när vi fick veta att just denna firma skulle ta hand om vår grund ville vi självklart höra efter hur andra uppfattar den firman. Det var inga roliga inlägg vi hittade och vi blev lite oroliga. Vår förmedlade vår oro till våra kontakter på Myresjöhus. De övertygade oss om att det var en bra firma. 

 I tisdag gjorde vi klart att vi tolkar denna offert som ett tak och att de måste kontakta oss annars. Idag, för någon timme sedan, pratade J med en av gubbarna som sa att de köpt etthundraåttiofem ton mer än först uppskattat. 185 ton, det är lite extra. I mina öron är detta galet mycket. Dessutom ska de ha 310 kr per ton. Andra firmor tar 250 kr per ton inkl hantering och packning, eller ca 150 kr per ton och sedan tillkommer kostnad för grävmaskin inkl gubbe och timkostnad. Dessutom har de en post på offerten som heter arbetskostnad för packning. Undrar vad de syftar till.

 Får man verkligen utföra arbete som motsvarar 35 % mer än ursprungligt beräknat utan att först fråga kunden? Till råga på allt har de tänkt köpa in ytterligare 100 ton.

 Jo, vi är medvetna om att det behöver fyllas, tomten ligger på sina ställen ca 1,20 under nuvarande väg och vi vill ligga lite högre med huset.

 Jag är så himla glad att vi ändå sänkte med 20 cm i tisdags. Kommunen har redan sagt ok och vi känner oss nöjda med höjden idag i alla fall. Vi har hela tiden haft det i bakhuvudet att sänka och valde att lägga oss lite högre på bygglovshandlingarna för säkerhets skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar