onsdag 30 januari 2013

Nu händer det grejer!

Nu händer det grejer med husbygget. Plattan har gjutits, närmare bestämt igår. Inom ett par dagar kommer det borras för bergvärme. Första stora fakturan har anlänt, Puh! och vi funderar vidare på tapetvalen.

Eftersom vi drabbats av feber här hemma har vi haft svårt att släpa iväg oss till tomten för att se hur det ser ut nu. Men plattan ska vara på plats enligt säkra källor. Det märktes också när den första stora fakturan anlände igår, 20 % av det ursprungliga offert-beloppet. Vi skämtade om att vi skulle ta även denna faktura kontant, men nej! Inte har vi en hel årslön på kontot efter alla dessa småposter vi betalat under hösten. Så nu är det bara till att nyttja kreditivet. Oj, vad det kommer kosta ränte-pengar !

Vi har fyllt i papper om bergvärmeborrning och haft en ganska lång och omfattande diskussion om typ av bergvärmepump, borrhålsdjup och eventuella framtida behov. Vi vill ju kunna göra allt i framtiden, men samtidigt inte ha onödiga extra kostnader nu och ännu sämre få sämre prestanda nu för att eventuellt i framtiden kunna få bättre. Det är rätt jobbigt med alla frågor, framför allt när vi köpt totalentreprenad och bergvärmepaketet, (ja så heter det i vår offert) har stått som en post där på offerten sedan dag ett och vi har aldrig funderar över vad den innebär. Vi antog att Myresjöhus hade koll. I de stora hela har de koll, men det ställer allt på enda när det frågar oss och vi svara självklart med ännu mer frågor innan vi kan ta ett  beslut. Men vi lär oss massor på köpet.

Nu när vi Vabbat varannan dag, eller snarare jobbat hemma varannan dag och Vabbat deltid så har vi haft tid att tänka på tapeter igen. Vi har insett att det är rätt mycket som sättas inom närmsta tiden. Tapetval, kakelval, borrhåls-val, röjning av nuvarande boende inför fotografering och massor mer.

Imorgon ska jag hämta lånekataloger för tapeter igen, även om det finns fina webbsidor, både för Borås-tapeter och Fiona, vilka vi har att välja på, går inget upp emot riktiga tapetkataloger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar