onsdag 16 januari 2013

Mhm. ...för entreprenörer.

Mhm hur ska vi nu göra? Entreprenören vill ha 16200 riksdaler för att gräva ut där vi ska lägga garageplattan. För mig är det orimligt.  Även om vi ska fylla en bit så hoppas jag att vi kan hitta en billigare lösning längre fram. Det är några till förutom vi dom bygger på vår gata...eller snarare en hel gata som byggs, ca 20 adresser som kommer att tillkomma under detta år. Kanske kan vi hitta en entreprenör bland dem.

Förutom det tillkommer kostnad för fyllnadsmassor och arbete att packa massorna. 

Dessa entreprenörer, jag förstår inte hur de kan göra business genom att vara så oanträffbara och inte svara på ett endaste samtal. Just idag vet jag faktiskt inte vad detta jobb kommer att landa på. Troligen alldeles för mycket, trots att vi inte förbereder för garage och trots att vi hittad massor gratis mot en kostnad för själva transporten.

Även om vi valt en totalentreprenad visste vi att det skulle tillkomma kostnader för grundarbetet. Vår tomt ligger lågt och måste fyllas en del och den som gör grunden måste ju fylla även här för att inte ställa till ev garanti-ärenden mm. Dessutom ställer Myresjöhus krav på att vi bygger upp lika mycket bredvid huset redan  nu för att de ska ha lättare att komma åt..... Vi är liksom fast i fällan att använda denna icke anträffbara man med hög hakföring, bredbent och konstant med armarna i kors-entreprenlr. Undrar om han själv tänkt på vad ett sådant kroppspråk tolkas av mottagaren?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar