söndag 24 februari 2013

På besök i vårsolen

Vårsolen lös med sin närvaro denna helgen. Helt fantastiskt väder. Vi tog en förmiddagsfika på vår stora fina tomt. Vi är fortfarande supernöjda med husets placering. 


Även om det inte ser ut som det så händer det saker på huset. Allt taktegel verkar vara på plats. Taksäkerhet och takluckan är monterad. De snygga silvermetalic hängränn-systemet börjar ta form och takfoten är spikad. 






Det stora högen med rötter från de fällda träden ligger kvar, trots att vi blivit fakturerade för tipp-kostnad. Detta ska utredas imorgon.

Här ser man även att det är en del som måste fyllas på tomten. Så  fort snön är borta tänker vi jaga tag i en bra maskinist, som även ska få förbereda för kommande garage. Massor hoppas vi få tag i gratis. Målet är att ha packat jorden så bra att vi kan så gräsmatta innan vi flyttar in.


Trollet har verkligen kreativa talanger. Förutom att hon konstant sjunger och vid varje vaket tillstånd hemmavid spelar gitarr så kan hon även fotografera.

                                     Invändigt lyckades vi  se att de nu har en provisorisk trappa.



Fortum letar efter vår el, den ligger inte där den är markerad på nybyggnadskartan. I jakten har de lyckats gräva en ett par elkablar. Dessutom verkar det som om alla anslutningspunkter, även till grannen, ligger på vår mark. Det ska bli spännande att se hur de tänkte lösa detta.

Vi ska försöka få till ett besök inne i huset inom 2 veckor för att vi ska kunna göra alla våra val till byggplatsmötet om ett par veckor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar